Jumatate dintre americani nu au incredere in cler

January 12, 2013 International

Jumatate dintre americani nu au incredere in cler

Una dintre cele mai apreciate firme de sondaje din SUA, Gallup, a realizat un sondaj, in care a solicitat respondenti sa clasifice din 22 de profesii, pe cine nominalizeaza ca fiind cea mai etica persoana cu care au intrat in contact.

Raspunsul cel mai des intalnit a fost o asistenta sau un farmacist nicidecum un preot sau un pastor.Doar 52% dintre participanti au acorsat note mari la pastori la capitolul onestitate si etica.

Potrivit studiului, 85% dintre respondenti, oameni din SUA, au ales profesia de asistenta medicala. Aproximativ 75% au nominalizat acelasi lucru despre farmacisti.

Referitor la profesia de pastor/preot raspunsul a fost mai putin pozitiv, doar 52% au votat onestitatea coducatorilor de biserici.

Acest studiu arata arata increderea pe care populatia o are in persoanele din societate, din diferite domenii de activitate.

In ultimii 32 de ani procentul acordat increderii in clar a fost cel mai scazut. Apogeul a fost atins in anul 1985, procentul fiind de 67%, si a ramas relativ scazut in ultima jumatate de secol.

Sursa: stiricrestine.ro

 

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Leave a Reply