Botezurile in raul Iordan sunt interzise

January 7, 2013 Favorite, International

raul iordan israel botez

Ministerului Sanatatii israelian subliniaza ca botezurile in acest rau nu sunt sanatoase din cauza nevelului ridicat de contaminare al afluentului care depaseste de 4 ore limitele normale pentru apa pentru scaldat.

Ecologistii afirma ca Iordanul reprezinta un risc pentru persoanele care vin pentru a se boteza.Ministerul Sanatatii israelian a ordonat realizarea unor analize. In timp ce asteaptra rezultatele analizelor care vor devedi gradul de contaminare al Iordanului, i-au avertizat pe cei care vor sa se boteze ca raul este contaminat si au interzis scaldatul in el.

In aceasta parte a Iordanului se afla locul cunoscut ca Qaser el Yehud, în apropierea localității Ierihon, unde Isus a fost botezat de catre Ioan. Pelerinii regreta acest fapt deoarece ei vad ca un privilegiu de a fi botezati in acest rau.Ministerul Turismului a investit in ultimele luni doua miliaone de dolari pentru a reconditiona marginea occidentala a malului.

Daca analizele nu prezinta un nivel de contaminare favorabil, poriectul poate fi suspendat.Raul Iordan pentru cele trei religii monoteiste: iudaismul, crestinismul si islamismul are o mare insemnatate spirituala.

Sursa: stiricrestine.ro

Asculta Radio Vocea Evangheliei Constanta!  Un radio pentru tine.

 

Cuvinte cheie: , ,

Leave a Reply