Cine a fost si ce a predicat William Marrion Branham?

June 14, 2013 Opinii

branham

Zilele acestea am avut o discuție cu cineva despre Willian Branham. Era un admirator al lui, deși nu citise decât foarte puțin din cărțile lui. M-am gândit că nu ar fi lipsit de interes să știm mai multe despre acest om, pe care adepții lui îl promovează și azi la mulți ani după moartea sa. Iată câteva lucruri importante de știut despre:

William Marrion Branham

William Marrion Branham (1909-1965) s-a născut într-o casă săracă din Kentucky, și s-a remarcat de tânăr prin misticul existenței și credințelor sale. A pretins multe vizite din partea îngerilor încă de la vârta de trei și apoi șapte ani. După o vindecare divină, a simțit chemarea de a predica și s-a alăturat confesiunii Missionary Baptist (Baptiștii misionari), apoi, după scurt timp a trecut la United Pentecostal Church, sau Oneness Pentecostals, numiți astfel pentru doctrina lor care exclude Trinitatea. În 1933 a predicat la trei mii de oameni într-un cort în Jeffersonville, Indiana, cort pe care l-a numit mai târziu: „Branham Tabernacle”. Când soția sa a murit împreună cu copilul în anul 1937 a atribuit moartea lor eșecului său de a asculta chemarea să conducă trezirile în cadrul confesiunii Oneness Pentecostals.

Branham a pretins că întreaga sa viață a fost călăuzit de un înger care a venit la el într-o peșteră secretă în anul 1946. De la el a primit puterea să discearnă bolile oamenilor și să le citească gândurile. Este considerat inițiatorul trezirilor de vindecare de după cel de al II-lea război mondial. Fără educație, dar conștient de aceasta, Branham a atras mii de oameni în cele mai mari săli din lume. Urmașii săi, care l-au idolatrizat, pretind că oricine a venit la el cu vreo boală a fost vindecat, deși recunosc acum că totuși numărul vindecărilor n-au fost chiar așa de mare.8

În ultima parte a vieții a respins orice confesiune religioasă, ele fiind etichetate ca demonice.

Iată câteva din doctrinele lui Branham:

- Cuvântul lui Dumnezeu se găsește în zodiac, piramidele egiptene și în Scripturi.

- Doctrina Trinității este de origine satanică.

- Împărăția de 1000 de ani a început în anul 1977.

- Cei care primesc învățăturile lui vor fi considerați mireasa lui Christos.

- Ceilalți care le vor respinge, și rămân mai departe în confesiunile religioase vor trebui să treacă prin necazul cel mare.

- El, Branham este îngerul Bisericii din Laodicea (Apoc. 3:14, și 10:7). Interpretarea dispensaționalistă a Apocalipsei situează secolul nostru în epoca Laodicea, a ultimei biserici, el fiind mesagerul acestei perioade

- El, Branham, este profetul Ilie.

- Oricine aparține unei confesiuni religioase a primit deja semnul fiarei.

- Căderea omului în Eden a avut loc atunci când Eva a întreținut relații sexuale cu Satana. Din această legătură a rezultat Cain. El a mai spus că „orice păcat care a avut loc vreodată pe fața pământului a fost cauzat de o femeie… cea mai josnică creatură a pământului”.

- Branham Îl neagă pe Dumnezeul Tri-Unic, numind doctrina Trinității „o eroare grosolană”

- A pretins revelații speciale cu privire la cele șapte peceți din Apoclaipsa, un înger al Domnului i-ar fi explicat în detaliu taina celor șapte peceți.

- Toți cei nemântuiți sunt descendenții Șarpelui, sau Diavolului din această unire a sa cu Eva, sau descendenții lui Cain, el fiind prima progenitură născută din această relație nefastă.

Influența lui Branham este și azi destul de puternică în multe biserici, el fiind considerat un mare profet al zilelor noastre, cuvintele lui fiind luate o inspirație directă de la Dumnezeu. El a profețit că până în anul 1977 toate confesiunile creștine vor fi distruse de Consiliul Mondial al Bisericilor aflat sub controlul Bisercii Catolice. După această dată va urma răpirea și distrugerea acestei lumi. A murit în anul 1965, în urma unui accident de circulație, fără să vadă că profețiile sale nu s-au împlinit.

Un articol scris de pastorul Petru Lascău

Cuvinte cheie: , , ,

Leave a Reply