Conferinta Directorilor Scolilor Crestine din Romania

April 2, 2013 Actualitate

scoala

Dupa finalizarea Conferintei Nationale a Uniunii Baptiste din Romania am decis sa particip la intilnirea directorilor scolilor crestine din Romania.

Cele mai multe dintre unitatile de invatamant preuniversitar din  Romania,aproximativ 60 la numar, sunt asociate in ACSI  (Association  of   Christian Schools International). ACSI este cea mai mare organizatie de scoli crestine evanghelice din lume, slujind peste 5000 de scoli si un milion de elevi din peste 100 de tari. Personalul ACSI este sincer preocupat de nevoile fiecărei scoli membre, oferind cursuri de perfectionare profesională, conferinte, vizite scolare si incurajare pentru a-i ajuta pe directori si profesori sa fie mai eficienti in influentarea copiilor pentru Hristos. ACSI – Europa isi are sediul central situat în Budapesta, Ungaria, fiind resedinta unei lucrări de slujire dedicata sprijinirii educatorilor crestini din tarile europene, dar si pentru educatorii implicati in scolile internationale din Europa şi Asia Centrală. Scoala Primara Champions for Life din Constanta  a fost acceptata in aceste zile ca membru al ACSI.

Conferinta ACSI a directorilor romani a avut ca tema “Scolile ca si comunitati ale harului” avand ca vorbitori principali  pe Dr. Bruce Hekman si D’Arcy Maher, iar inchinarea a fost condusa de domnul Redis Ioan directorul Liceului Crestin Baptist din Arad. Temele sustinute de Dr. Bruce Hekman sunt: Conducerea care elibereaza- depre imparatie si slujire, Conducerea si invatarea dinlauntru, Scoli ca si comunitati ale harului-un suflet si o inima, Disciplina celebrarii. Doamna D’Arcy Maher a prezentat o serie de prelegeri despre “Atent si Sensibil” cu precadere cu aplicare la educatia din gradinita. Au fost multe adevaruri interesante si folositoare care s-au desprind din aceste prelegeri, ca de exemplu:

  • Acolo unde dragostea este absenta scoala va falimenta. 
  • Pune mai multa viata in anii tai umbland prin credinta. 
  • Conducerea si invatarea sunt activitati intens relationale si implica investirea si daruirea personala in vietile altora. Conducerea izvoraste dinlauntru. 
  • Cel care inflacareaza pe altii trebuie el insusi sa straluceasca. 
  • Oamenii functioneaza mai bine atunci cand actioneaza pe baza priceperilor lor decat a slabiciunilor, iar organizatiile functioneaza mai bine atunci cand se asigura ca angajatii lor isi folosesc timpul si energia facand mai degraba acele lucruri la care sunt buni decat cele la care nu se pricep.
  • Transformarea spirituala nu se refera la a incerca mai mult, ci a te antrena in mod intelept.  

Aceasta intilnire a fost o incurajare pentru toti participantii, un context extraordinar de invatare si relationare, organizat cu multa grija de echipa ACSI-Romania (Felicia Bilauca, Liviu Caprar, Elisabeta Rauca).

Cuvinte cheie: , , , ,

Leave a Reply