Credinta de neclintit

April 17, 2013 Favorite, International

Maryam Rostamapour si Marziyeh Amirizadeh au suferit inchisoarea opt luni de zile in Iran pentru distribuirea de Biblii. Cu toate ca ele au crescut in religia musulmana, nu s-au impacat cu invataturile Coranului si s-au convertit la crestinism dupa intalnirea personala cu Hristos.
Timp de cativa ani au impartit Biblii si au vorbit despre credinta lor in Isus Hristos in capitala Teheran. In anul 2009 Maryam si Marziyeh au fost arestate pentru propaganda in favoarea crestinismului fiind obligate sa aleaga intre doua optiuni: negarea credintei sau executia. Refuzand sa renunte la credinta, ele au suferit aproape un an in temuta inchisoarea pentru femei Evin, unde au vazut efectele necrutatoare ale legii islamice asupra femeilor, dar unde au gasit inimi deschise pentru primirea sperantei daruite de Isus Hristos.
Eliberea din inchisoare a venit in urma presiunii din partea Natiunilor Unite, a Amnesty International si a altor grupuri pentru drepturile omului, care au reusit sa influenteze autoritatile iraniene. In prezent, cele doua femei locuiesc langa Atlanta, Georgia.
In aprilie 2013 a fost lansata cartea despre povestea adevarata a celor doua femei crestine care au facut din inchisoarea Evin singura biserica pe care multi dintre cei din inchisoare o vor avea vreodata.
Viziunea celor doua femei de a raspandi samanta cunoasterii lui Isus Hristos nu a putut fi oprita de legea iraniana care interzice vorbirea despre alta religie decat islam.Incredintate ca ceea ce faceau era voia lui Dumnezeu, ele distribuiau noaptea in cutiile postale Biblii si vorbeau cu oamenii pe care ii intalneau ziua in magazine si in restaurante.Dupa doi ani infiintasera deja o biserica de casa pentru tineri si o biserica pentru prostituate.
In ziua in care au fost arestate s-au gasit 170 de Noi Testamente in apartamentul lor, fata de miile de Noi Testamente ce ar fi putut fi gasite in alte situatii. Daca un numar de 7 000 de Noi Testamente ar fi fost ridicate din locuinta lor, ele nu ar mai fi fost niciodata eliberate.Mai mult, ceea ce a contat la eliberarea lor a fost faptul ca in ultimele doua luni inainte de arestare nu au distribuit nici o Biblie. Nu stiau ceea ce urma sa li se intample, simteau doar ca ceva trebuie sa se schimbe in misiunea lor. Dupa eliberare cele doua femei au auzit de la un politist ca fusesera urmarite timp de doua luni inante de arestate, fara ca politistii sa poate sa stranga dovezi de distribuire de Biblii impotriva lor.

20130417-230830.jpg

Cuvinte cheie:

Leave a Reply