De ce avem nevoie de Dumnezeu?

May 17, 2013 Opinii

20130517-085759.jpg

Pentru unii aceasta intrebare nu are nici un sens. Sunt destui cei care nu au nevoie de nimeni si nimic. Ei isi sunt atotsuficienti lor insasi.

Sunt insa altii, care descopera ca sunt momente in viata cand nu mai gasesc in ei insasi sau in jurul lor suficiente resurse pentru a merge mai departe. In astfel de momente iti descoperi limitele si nevoia de un sprijin exterior. Prietenii, familia, colegii pot sa iti ofere resurse limitate. Dumnezeu insa poate ceea ce toti ceilalti nu pot. In cele mai negre nopti ale vietii tale, El poate sa fie langa tine si sa te tina de mana. In cele mai dificile momente din viata, El poate sa te impinga inainte.

Sunt momente in care descoperim ca banii si relatiile sociale nu sunt suficiente. Avem nevoie de mai mult, avem nevoie de Dumnezeu. De ce? Deoarece asa am fost creati! Noi nu am fost proiectati sa fim independenti. Proiectul divin a avut in vedere o relatie care sa fie mai presus de celelalte relatii. Dincolo de relatiile de familie, de prietenie sau colegialitate exista relatia creator-creatie. Aceasta relatie este una primordiala si esentiala. Toate celelalte relatii sunt doar umbre ale acestei relatii.

La fel cum un tren a fost proiectat sa “alerge” pe sine, noi am fost proiectati sa existam impreuna cu Dumnezeu. Domnul Isus ne invata sa ii spunem “Tata”. Apostolul Pavel ne invata sa indraznim mai mult, apropierea sa fie mai intima si sa ii spunem “Taticule”.
Evreii ii spuneau Adonai, stapane.

Tu cum ii spui lui Dumnezeu? Cat de apropiat esti de El?

Cuvinte cheie: , , , ,

Leave a Reply