Franta va legaliza casatoriile homosexuale

November 21, 2012 Favorite, International

Printre prioritatile legislative ale presedintelui Francois Hollande se afla legiferarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Sub sloganul “casatoria pentru toti” proiectul de lege defineste casatoria ca fiind “o intelegere intre doua persoane de sexe diferite sau de acelasi sex”. In acelasi proiect de lege, in locul cuvintelor “mama” si “tata” se foloseste sintagma “parinti”.

Proiectul de lege va fi supus votului parlamentului la mijlocul anului viitor. potrivit lui Najat Vallaud-Belkacem, purtator de cuvant al guvernului, noile reglementari vor permite cuplurilor homosexuale sa adopte copii.

Desi doua treimi dintre alegatorii francezi sustin casatoriile intre persoane de acelasi sex, clasa politica franceza este divizata in sustinerea acestui proiect. Politicienii de dreapta, dar si numeroase ONG-uri protestante, evreiesti si musulmane sunt impotriva acestui proiect legislativ.

Biserica Catolica, prin glasul Cardinalului André Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris, este de parere ca proiectul de lege reprezinta “o dezamagire profunda, care va distruge familia”.

Sursa: semneletimpului.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Leave a Reply