John Piper s-a retras din functia de pastor

January 15, 2013 Favorite, International

john-piper-300x217

John Piper a anunțat în ultima sa predică, ca pastor al Bisericii Baptiste “Bethlehem” din Minneapolis, SUA, unde a slujit timp de peste 30 de ani, că de acum se va concentra mai mult în a scrie cărți.

În vârsta de 66 de ani, John Piper a demisionat din conducerea bisericii la care participă apoximativ 5.000 de oameni săptămânal, dar mai are încă pasiune pentru a scrie cărți, și a mai ține predici și turnee prin SUA.

“...Am o cantitate limitată de energie, și vreau să citesc mai mult, să scriu și să mai predic, dar depun eforturi mari pentru a mă organiza“, a declarat Piper unui ziar din SUA.

Într-un sondaj făcut de LifeWay Research în 2010, Piper a fost clasat printre primii 10 cei mai influenți predicatori din SUA împreună cu Billy Graham, Rick Warren  și Max Lucado. Piper va rămâne ca pastor asociat al Bisericii Baptiste “Bethlehem” până la Paști.  Împreună cu soția sa, de 44 de ani căsătoriți, au cinci copii, cea mai mică fiică fiind de 17 ani.

Piper va fi înlocuit de Jason Meyer, în vârstă de 36 de ani, dar a spus că va mai predica ocazional în biserică. În cele din urmă, Piper a spus: “Înaintea lui Dumnezeu sunt mulțumit când predic. Mă simt cu adevărat viu .”

Sursa: StiriCrestine.ro

Cuvinte cheie:

Leave a Reply