Mai multe asociatii ortodoxe, catolice si protestante din Romania solicita parlamentarilor crestini sa actioneze in conformitate cu principiile pe care le declara

February 8, 2014 Actualitate, Favorite

Mai multe asociatii crestine din toate denominatiunile (ortodoxe, protestante, catolice si greco-catolice) transmit un apel catre politicienii romani crestini sa “nu compromita valori universale precum dreptatea, adevarul, binele comun si transparenta” si sa ia decizii in conformitate cu principiile crestine pe care le declara. Comunicatul vine in contextul incercarilor majoritatii politice din ultimele zile de a modifica Codul Penal si a crea o super-imunitate a parlamentarilor. 

Mentionam ca asociatiile semnatare sunt formate in principal din laici. Cititi in continuare comunicatul integral si care sunt asociatiile semnatare:​

“Remarcând cu îngrijorare tendinţele actuale ale politicii româneşti, în special în dimensiunea sa legislativă, ii chemăm la responsabilitate pe toţi politicienii care aderă la principiile creştine şi care au răspuns chemării de a-şi sluji semenii într-o poziţie de demnitate a statului român. Considerăm că dreptatea, adevărul, binele comun şi transparenţa sunt valori universale care nu trebuie compromise, indiferent de contextul sociopolitic sau economic.

Conştiinţa fundamentată pe aceste valori trebuie să depăşească interesele partinice ale unui individ, grup sau partid politic. Dezideratul de a fi “sare şi lumină” în această lume trebuie să rămână singura raţiune de a fi a creştinului implicat in viaţa cetăţii.

Prin urmare, solicităm acestor persoane să arate congruenţă între principiile creştine pe care le declară şi deciziile şi acţiunile importante pe carele iau în numele cetăţenilor acestei ţări“.

Semneaza:

Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană Areopagus
Asociaţia Programele Bunavestire Bucureşti
Asociaţia Prologos
Fundaţia Student Plus Timişoara
Alianta Familiilor din Romania
Federaţia YMCA România
Asociaţia Darul Vieţii Timişoara
Fundaţia Caritabilă Herald
Asociatia Provita Media
Radio Vocea Evangheliei Timişoara
Asociaţia Synapsis 2010
Asociatia PRO-VITA – Filiala Bucuresti

Semnatarii anunta ca lista ramane deschisa adeziunilor.

 

Sursa: hotnews.ro

judecator-ciocan-justitie

Cuvinte cheie: , , ,

Leave a Reply