Mai multe ONG-uri sustin predarea religiei in scolile publice din Romania

October 8, 2012 Favorite, Societate

Un număr de 18 ONG-uri au trimis o scrisoare către ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în care atrag atenţia asupra atacurilor „ateilor militanţi Mircea Toma şi Emil Moise” împotriva predării religiei în şcoli, „atacuri camuflate sub diverse motive umaniste”. Reprezentanţii societăţii civile consideră că „grija faţă de sănătatea psihică a elevilor este o diversiune a unor grupări care urmăresc marginalizarea actului de credință în societate și o agendă seculară agresivă”.

Stimată Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu, (…)De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate reală, se pretind a fi reprezentanți ai societății civile, încearcă pe toate căile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predării religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” față de anumite categorii „discriminate” religios”, atrag atenţia reprezentanţii ONG-urilor.

Semnatarii scrisorii contestă şi modul în care se încearcă intimidarea directorilor şcolilor. „Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativă, de inspirație bolșevică, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim să vă informăm și vă rugăm să transmiteți celor vizați că vă oferim asistență juridică gratuită prin juriștii și avocații noștri. De altfel, vă reamintim că în urmă cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepărtare a simbolurilor religioase din școli, coordonată de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea în instanță a acestui atac”.

Printre semnatarii acestei scrisori se numără Asociaţia Provita, Alianţa Familiilor din România, dar şi Asociaţia Meşterilor Populari din Bucovina şi Asociaţia „Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti” din Alba.

Sursa: Evenimentul Zilei

 

Cuvinte cheie: , ,

Leave a Reply