Pagubele produse de catastrofele naturale in 2012

January 5, 2013 Diverse

poza_articol2012

“Anul trecut, catastrofele naturale din lume au cauzat, în total, pierderi de aproximativ 160 de miliarde de dolari şi aproximativ 65 de miliarde de dolari pierderi asigurate”, a precizat Munich Re într-un comunicat.

Pagubele-record au fost constatate in 2011.Anul in care suma de 119 miliarde de dolari provenita din sectorul asigurarilor a acoperit pagubele rezultate in urma catastrofelor naturale.

Cele mai semnificative pierderi in 2012 au fost provocate de uraganul Sandy, ele ridicandu-se la apoximativ 25 de miliarde de dolari, se mentioneaza in comunicat.

“Nivelul ridicat al pagubelor legate de catastrofe din Statele Unite au arătat că este important să fie susţinute eforturi în materie de prevenire a pagubelor”, comentează Torsten Jeworrek, patronul Munich Re.

“Ar fi posibil ca anumite regiuni, ca New York-ul, să fie dotate cu o mai bună protecţie împotriva efectelor furtunilor. Acest lucru ar fi rezonabil din punct de vedere economic, iar asigurătorii ar putea să ţină cont, în preţul lor, de o expunere mai mică la pagube”, a adăugat el.

Sursa: Realitatea.net

Cuvinte cheie:

Leave a Reply