Un fost maestru Feng Shui a renuntat la geomantie pentru crestinism

March 16, 2013 International

tony_chan_feng_shui_400_01

 

Tony Chan Chun-chuen, renumitul maestru Feng Shui din Hong Kong, a denuntat sistemul chinez de geomantie ca fiind de la Diavol si a devenit crestin dupa ce a citit Biblia. El a fost botezat la începutul lunii martie si si-a luat un nou nume, care sa reflecte noile sale convingeri – Peter Chan, relatează South China Morning Post.

Chan a fost botezat de pastorul Lam Yee-Iok intr-o biserica baptista din Honk Kong pe 5 martie. „Este cea mai fericita zi din viata mea. Ma simt de parca tocmai m-am casatorit si pot spune tuturor ca sunt crestin”, a spus el dupa botezul la care au participat aproximativ 70 de prieteni si rude, inclusiv sotia sa, Tam Miu-ching.

Fostul maestru Feng Shui a povestit ca viata lui a început sa se schimbe inca din luna martie a anului trecut, cand soferul sau crestin, Henry Tam, i-a oferit o Biblie. „Cand am tinut in mana Biblia aceea, m-am simtit ca paralizat, iar in inima am simtit un soi de caldura, asa ca l-am intrebat pe Henry: «Pot sa ma intalnesc cu pastorul tau?»”, a relatat Chan. Pastorul cu care s-a intalnit a fost Lam Yee-Iok, cel care l-a si botezat saptamana trecuta.
Geomantia, denumita in China si Feng-Shui („vant-apa”), este un sistem filosofic ce studiaza legaturile energetice dintre oameni si mediul lor inconjurator. Sistemul este bazat pe credinta ca, pentru a atinge pacea interioara, omul, impreuna cu mediul sau de viata (cladiri, mobila, obiecte etc.) trebuie sa fie in armonie cu energiile cosmice.

Semnele Timpului

 

Cuvinte cheie: , ,

Leave a Reply